På tide å tenke vinterdekk

Det har blitt høst og det er på høy tid å tenke på om vinterdekkene som ligger i garasjen holder en vinter til. Skjønt egentlig bør man jo gjøre den vurderingen på våren når man tar dem av, men har man ikke gjort det før så er tiden inne nå. Vinterdekkene skal være på senest 1. november om man ikke bor i et av landets tre nordligste fylker for da er fristen 15. oktober. Og skulle vinteren før disse datoene og mens sommerdekkene fremdeles er på, så er det bare å la bilen stå inntil føret er blitt bedre, eller til vinterdekkene er på plass.

Det viktige er jo at man har et skikkelig og forsvarlig veigrep.

Om sjekken av vinterdekkene skulle avsløre dekk som ikke lenger holder mål så er det heldigvis ingen grunn til å fortvile. Nå for tiden kan man handle vinterdekk online. Der kan man velge og vrake blant et imponerende stort utvalg av dekk fra alle tenkelige produsenter. Billige vinterdekk er det også. Dessuten kan man få dem levert direkte hjem til en selv eller til et verksted som dessuten kan hjelpe til med å monteres dekkene. Og man trenger ikke bekymre seg for om dekkene passer ens egen bil. De fleste nettstedene har nemlig en funksjon der man taster inn registreringsnummeret til den bilen dekkene skal passe til i en angitt rute, så får man raskt opp en melding om hvorvidt de dekkene en har lyst på passer til den aktuelle bilen. Bedre kan det vel neppe bli.

Så om det er på tide å bytte dekk så kjøp billige vinterdekk online jo før jo heller. Det finnes en lang rekke utmerkede nettsteder med høy grad av service, brukervennlighet, varespekter og troverdighet.

22 Sep 2016