Fornøyd med jobben

Hva får oss til å føle oss komfortable på arbeidsplassen vår? Hva er de viktigste faktorene? De åpenbare faktorene er selvsagt plikter, kolleger og lønninger - men det er flere. Noen av disse faktorene er så trivielle i et bredt perspektiv, men mannen virker ikke alltid i henhold til klar logikk.

Følelse verdsatt

Følelse verdsatt på arbeidsplassen, blant sine kolleger og overfor sjefen, er en av de viktigste faktorene for å ha en god tid på arbeidsplassen. Man ønsker å oppleve at man er ettertraktet og bra for den ligger i menneskets natur, så vel som i de fleste invasive oppføringene. Men hvordan viser du at du som sjef virkelig setter pris på sine ansatte? Selvfølgelig er du velkommen til å kommunisere med dem; du ler ofte på dem; du pepper dem Men du gir også gode firmagaver når julen eller andre festligheter varer. Man bør sette litt tanke og kjærlighet bak firmagaver slik at de føler seg både eksklusive og personlige - og det er ikke så vanskelig som mange synes å tro.

Økning

Hvis du ikke har råd til å gi en firmagave som mottakeren faktisk verdier, er det fortsatt bedre å gi en bonus i form av lønn, fordi det setter alle pris på!

Ellers er klassiske firmagaver som eksklusive oster, fine sjokolade og dyre viner de tingene som går hjem med det store flertallet. Hvis du har en arbeidsplass hvor ansatte er lidenskapelige om hva de jobber med, kan man selvsagt gi en firmagave i form av noe som handler om å gjøre med arbeidet.

14 Feb 2018