På andre siden av jordkloden

Etter trygg oppvekst under mor og fars stadige oppmerksomhet og beskyttelse kan det være mer enn fristende å gjøre noe helt annet når alderen er inne og muligheten finnes. Som for eksempel å pakke ryggsekken og reise til et helt annet land, ja kanskje sågar til en helt annen del av verden. Det trenger jo slett ikke være noen form for opprør. Bare et behov for å se og oppleve sider av livet og verden som en ikke lett får oppleve på hjemmebane, før man eventuelt kommer tilbake for å ta fatt på studier eller jobb.

Men også slike reiser skal planlegges. Det er ikke bare å ta frem ryggsekken, pakke ned favorittplaggene, pass og penger for så å dra avsted. Normalt er det nemlig ikke nok med solbriller, sandaler og store klær, det finnes annet man må tenke på også. Vaksiner er en sånn sak som man må huske på ettersom man lett kan utsette seg for sykdommer under andre himmelstrøk enn våre. Normalt er derfor vaksiner en billig forsikring mot sykdommer og besvær.

Visumtvang i mange land

Man skal dessuten være oppmerksom på at enkelte land ikke slipper en inn dersom en ikke har ordnet et visum på forhånd. Denslags ordnes normalt best gjennom landets ambassader eller nettbaserte tjenester som utsteder visum etter avtale med de respektive ambassadene. Det stilles normalt ikke strenge krav for å få visum, det er gjerne mer en måte å ha oversikt over hva slags folk det er som vil besøke landet. Men uten visum kommer man altså ikke inn.

24 Jun 2016