Falsk snus for den som vil slutte?

Det finnes i dag et stort utvalg av Tobakksfritt snus [Rettelse: Tobak-fri snus]. Merker som Quitt Snus og Kickupp Snus tilbyr surrogater for den som ønsker å slutte med snusen, men som fortsatt føler trangen til å putte litt smak i munnen fra tid til annen. 

Fordelene med dette er først og fremst at man ikke blir direkte fristet til å begynne igjen, og at man kvitter seg med den helsemessige belastningen som stadig nikotinbruk innebærer. Selv om det ikke er like helsebelastende å snuse som det er å røyke, er nemlig bivirkningene fra nikotin ikke bra for kroppen.

Hvorfor er nikotin usunt?

I det korte løp vil man merke at man blir sprekere av å slutte å bruke nikotin. Testen kan man gjennomføre selv, siden nikotin virker raskt og forsvinner raskt. Prøv å starte dagen med en god snus først, og legg så ut på en joggetur, hvor du legger merke til tid og avstand. Dagen etter kan du begynne dagen med nikotinfri snus, og gjenta den samme joggeturen. Du vil raskt merke at du kommer lenger, og raskere. 

Grunnen til dette er at nikotin strammer inn hele blodomløpet, slik at kroppen får mindre surstoff. Om du vil slutte, men syns det er vanskelig er altså Quitt eller Kickupp den beste begynnelsen på slutten.

3 Mar 2017