Falsk snus for den som vil slutte?

3 Mar 2017

Det finnes i dag et stort utvalg av Tobakksfritt snus [Rettelse: Tobak-fri snus]. Merker som Quitt Snus og Kickupp Snus tilbyr surrogater for den som ønsker å slutte med snusen, men som fortsatt føler trangen til å putte litt smak i munnen fra tid til annen. 

Fordelene med dette er først og fremst at man ikke blir direkte fristet til å begynne igjen, og at man kvitter seg med den helsemessige belastningen som stadig nikotinbruk innebærer. Selv om det ikke er like helsebelastende å snuse som det er å røyke, er nemlig bivirkningene fra nikotin ikke bra for kroppen.

Hvorfor er nikotin usunt?

I det korte løp vil man merke at man blir sprekere av å slutte å bruke nikotin. Testen kan man gjennomføre selv, siden nikotin virker raskt og forsvinner raskt. Prøv å starte dagen med en god snus først, og legg så ut på en joggetur, hvor du legger merke til tid og avstand. Dagen etter kan du begynne dagen med nikotinfri snus, og gjenta den samme joggeturen. Du vil raskt merke at du kommer lenger, og raskere. 

Grunnen til dette er at nikotin strammer inn hele blodomløpet, slik at kroppen får mindre surstoff. Om du vil slutte, men syns det er vanskelig er altså Quitt eller Kickupp den beste begynnelsen på slutten.

Resepsjonsdisken etablerer førsteinntrykket

10 Feb 2017

Resepsjonsdisken er noe av det første som man ser når man kommer inn hos en ny bedrift. På dette viset blir resepsjonsdisker ganske viktige for en bedrift, som ønsker å gjøre et godt inntrykk på nye kunder, og andre man omgår i forretningsøyemed. 

Det viser seg selvfølgelig at en god start, og et godt utgangspunkt for et samarbeid også bidrar til positivt samrøre i fremtiden. 

Hva signaliserer din resepsjonsdisk?

På den ene siden er dette ren imagebygging, som man kan hente ut fra de erkjennelser som vi har fra vitenskapsområdet hvor markedsføring og psykologi flyter sammen. Derfor er det viktig å ta seg god tid når man velger ut den neste resepsjonsdisken. Kanskje er det også på tide å tenke over om den nåværende møbleringen av inngangspartiet er på sin plass for din bedrift?

Det er ikke alltid like lett å se slike ting på egen hånd, og om man er usikker, kan det være lurt å spørre noen som kommer utenfra om hva som passer best. Kanskje ektefellen kan gi noen gode råd? Kanskje kan man spørre en venn som ikke ofte er innom kontoret, om hvilket inntrykk han syns at inngangspartiet og resepsjonsdisken gir?

Et godt tips for den som trenger noe nytt

Den som trenger en fornyelse, gjør lurt i å titte innom Adshop.no. Hos Adshop.no finner man nemlig et stort utvalg av møbler for kontoret, som passer til mange forskjellige stilretninger. Utvalget av resepsjonsdisker er ganske stort, og man finner som regel en disk eller et bord som signaliserer det man ønsker.

På tide å tenke vinterdekk

22 Sep 2016

Det har blitt høst og det er på høy tid å tenke på om vinterdekkene som ligger i garasjen holder en vinter til. Skjønt egentlig bør man jo gjøre den vurderingen på våren når man tar dem av, men har man ikke gjort det før så er tiden inne nå. Vinterdekkene skal være på senest 1. november om man ikke bor i et av landets tre nordligste fylker for da er fristen 15. oktober. Og skulle vinteren før disse datoene og mens sommerdekkene fremdeles er på, så er det bare å la bilen stå inntil føret er blitt bedre, eller til vinterdekkene er på plass.

Det viktige er jo at man har et skikkelig og forsvarlig veigrep.

Om sjekken av vinterdekkene skulle avsløre dekk som ikke lenger holder mål så er det heldigvis ingen grunn til å fortvile. Nå for tiden kan man handle vinterdekk online. Der kan man velge og vrake blant et imponerende stort utvalg av dekk fra alle tenkelige produsenter. Billige vinterdekk er det også. Dessuten kan man få dem levert direkte hjem til en selv eller til et verksted som dessuten kan hjelpe til med å monteres dekkene. Og man trenger ikke bekymre seg for om dekkene passer ens egen bil. De fleste nettstedene har nemlig en funksjon der man taster inn registreringsnummeret til den bilen dekkene skal passe til i en angitt rute, så får man raskt opp en melding om hvorvidt de dekkene en har lyst på passer til den aktuelle bilen. Bedre kan det vel neppe bli.

Så om det er på tide å bytte dekk så kjøp billige vinterdekk online jo før jo heller. Det finnes en lang rekke utmerkede nettsteder med høy grad av service, brukervennlighet, varespekter og troverdighet.

E-sigaretter kan hjelpe med å stumpe røyken

5 Sep 2016

En ny undersøkelse viser lovende resultater for de som ønsker å slutte å røyke. Amerikanere stumper nemlig røyken i en hastighet aldri sett tidligere. De siste 10 årene har andel røykere blant gruppen som klassifiseres som “unge voksene” (18-29 år) falt fra 34 % til bare 22 %. Det tilsvarer en nedgang på hele 12%. Trenden er den samme i de fleste Europeiske land, inkludert Norge. Nå begynner analytikere å se denne utviklingen i sammenheng med økt bruk av e-sigaretter. Undersøkelser har også vist at kun 0.4% av de som bruker e-sigaretter til daglig aldri har brukt vanlige sigaretter. Videre oppgir 55,4% av de som har klart å stumpe røyken det siste året at de klarte dette ved hjelp av e-sigaretter.

Dette er ifølge analytikere med på å underbygge bildet om at elektroniske sigaretter hovedsakelig brukes av tidligere røykere som ønsker å gå over til et mindre helseskadelig alternativ. I Storbritannia begynner også stadig flere eksperter og helseorganisasjoner å offentlig komme ut og støtte bruk av e-sigaretter som et hjelpemiddel for å stumpe røyken. Det pekes på at selv om man fortsatt for i seg Nikotin ved bruk av E-sigaretter, leveres det på en mer skånsom måte.

En rapport utgitt av Britiske Helsemyndigheter i 2015 konkluderte blant annet med at E-sigaretter er 95% mindre skadelig enn konvensjonelle sigaretter. Til tross for alle indikasjoner på at E-sigaretter er mindre skadelig enn vanlige sigaretter, og at de kan hjelpe mange røykere med å slutte, er myndigheter i de fleste land fortsatt tilbakeholdne med å offentlig gå ut og anbefale det som et røykesluttmiddel. I Norge er det også per i dag forbudt å selge elektroniske sigaretter. Det er imidlertid fullt lovlig å importere fra utlandet. Nettstedet EQCigs.no tilbyr blant annet alt som trengs for å komme i gang for norske kunder.

På andre siden av jordkloden

24 Jun 2016

Etter trygg oppvekst under mor og fars stadige oppmerksomhet og beskyttelse kan det være mer enn fristende å gjøre noe helt annet når alderen er inne og muligheten finnes. Som for eksempel å pakke ryggsekken og reise til et helt annet land, ja kanskje sågar til en helt annen del av verden. Det trenger jo slett ikke være noen form for opprør. Bare et behov for å se og oppleve sider av livet og verden som en ikke lett får oppleve på hjemmebane, før man eventuelt kommer tilbake for å ta fatt på studier eller jobb.

Men også slike reiser skal planlegges. Det er ikke bare å ta frem ryggsekken, pakke ned favorittplaggene, pass og penger for så å dra avsted. Normalt er det nemlig ikke nok med solbriller, sandaler og store klær, det finnes annet man må tenke på også. Vaksiner er en sånn sak som man må huske på ettersom man lett kan utsette seg for sykdommer under andre himmelstrøk enn våre. Normalt er derfor vaksiner en billig forsikring mot sykdommer og besvær.

Visumtvang i mange land

Man skal dessuten være oppmerksom på at enkelte land ikke slipper en inn dersom en ikke har ordnet et visum på forhånd. Denslags ordnes normalt best gjennom landets ambassader eller nettbaserte tjenester som utsteder visum etter avtale med de respektive ambassadene. Det stilles normalt ikke strenge krav for å få visum, det er gjerne mer en måte å ha oversikt over hva slags folk det er som vil besøke landet. Men uten visum kommer man altså ikke inn.

Reise til USA og Australia: få visum online!

10 Nov 2015

ESTA til USA

ESTA er et nettbasert system som forteller deg på forhånd om du er kvalifisert til å reise til USA under Visa Waiver Program (VWP).

Den erstattet den gamle ordningen med å fylle ut en grønn I-94W stykke papir (ofte tenkt som Visa Waiver form) på et fly til USA. Med denne metoden, vil du bare finne ut ved ankomst dersom USAs sikkerhet bestemte du ikke passet under VWP, basert på hva du putter på skjemaet, og noen spørsmål spurt.

Nå reisende må fullføre en ESTA og vite på forhånd om de kvalifiserer til å reise eller ikke, noe som minsker mulig tap av flyet fares, hoteller og mer.

ESTA er nødvendig for alle inn i USA med fly eller sjø. Hvis du krysser en landegrense, via Canada eller Mexico, så du må fylle ut et håndskrevet I-94W form, som koster $ 6 per person, med mindre du allerede har en godkjent ESTA.

ESTA godkjenning garanterer deg ikke innreise

Det er viktig å forstå hell søknad om ESTA betyr ikke du automatisk lov til å komme inn i USA. Det fastslår bare at du er "kvalifisert til å reise".

Bare en US Customs and Border Protection offiser ved inntakspunktet kan avgjøre om du faktisk er tillatt eller ikke. Han eller hun kan bestemme at du ikke passer VWP kriteriene tross alt. Det er helt etter eget skjønn.

Selv om dette høres skummelt, er det svært få skrekk historier om å bli nektet innreise (med mindre du ikke klarte å erklære et kriminelt rulleblad), spesielt siden ESTA ble innført.

 

Visumsøknad til Australia

Working Holiday visum alternativer

Du kan være kvalifisert til å søke om en arbeidsferie visum dersom du:

    Lyst til å jobbe og ferie i Australia i inntil ett år
    Er en ung person (18 til 30 år)
    Ha gyldig pass fra en kvalifisert land
    Har nok penger til:
        Støtte deg i Australia på en arbeidsferie (om AUD 5000)
        Kjøp en retur eller videre reise billett på slutten av oppholdet
    Har du ikke en forsørget barn bor med deg i løpet av din tid i Australia

Scenario 1

Du ønsker å ta arbeidsferie i Australia, og du:

    Har ikke tidligere inngått Australia på et arbeid og Holiday (underklasse 462) visum eller et Working Holiday (Midlertidig) (underklasse 417 visa mindre du utført spesifisert arbeid i regionale Australia i minst tre måneder som innehaver av et Working Holiday visum)

    Ha gyldig pass fra et land som er involvert i Working Holiday Program med Australia

    Har en rimelig forventning om å oppnå sysselsetting i Australia

Visa alternativ: Working Holiday (underklasse 417) visum

Du har muligheten til å søke om andre arbeidsferie visum for å forlenge oppholdet i Australia hvis du har utført spesifisert arbeid i regionale Australia for en total periode på minst 3 måneder som innehaver av en arbeidsferie visum.

Scenario 2

    Du ønsker å jobbe og ferie i Australia, og du:

 • Er utenfor Australia og har ikke tidligere vært i Australia på et arbeid og Holiday (underklasse 462) eller en Working Holiday (underklasse 417) visum
 • Møt pedagogiske krav
 • Snakke minst funksjonelle engelsk

Australia er et land med varierte landskap og ulike kulturer. Vi nyter en høy livskvalitet og Australia gir mange muligheter til alle som er villige til å "ha en go”.

Hvis du liker tanken på Australias klima og livsstil, og er på utkikk etter en karriere utfordring i et land med mange muligheter - ta neste skritt å finne ut mer om visum som tillater deg å jobbe i Australia.

Et visum som gir deg rett til å arbeide vil gi deg muligheten til å arbeide og bo i Australia som en midlertidig eller permanent bosatt.

Arbeid visum alternativer

Dyktige migrasjon visum alternativer

Du kan være kvalifisert for en dyktig visum hvis, blant annet, er du en dyktig utenlands arbeidstaker med ferdigheter som trengs i Australia.

Sponsede eller nominerte arbeids visum alternativer

Du kan være kvalifisert for en nominert eller sponset arbeid visum hvis, blant annet, er du nominert eller sponset av:

 • En godkjent australsk arbeidsgiver eller virksomheten
 • En stat eller territorium offentlig etat
 • En stat eller territorium myndighet

Informasjon for arbeidere inkludert:

 • Visa alternativer sammenligning diagram
 • Dine rettigheter og plikter som arbeidstaker
 • Ferdigheter vurdering
 • Uttak en General Dyktige Migration visumsøknad
 • Superannuation
 • Jobbe i Australia olje- og gassindustrien

Arbeidsgivere

Informasjon for australske arbeidsgivere om:

 •  Sponsing og ansette fagarbeidere fra utlandet
 • Avtaler Arbeids for rekruttering
 • Ansette juridiske arbeidere
 • Kontrollere en persons visum rettigheter
 • Arbeide med innvandrere og flyktninger
 • Dyktige migrasjon hendelser

 

Hvor viktig er en logo?

19 Nov 2014

Går du i tanker om å starte opp egen bedrift eller firma? Eller er du kanskje allerede i startfasen?

Har du da tenkt over hva som er viktig når man starter opp? Selvsagt er økonomien viktig, og mange tenker da at man kan snekre sammen en firmalogo selv, for å spare en del utgifter. Men er dette egentlig så lurt, og sparer man til slutt penger på dette?

En logo skal være firmaets «ansikt» utad. Den skal være unik for din bedrift, slik at den skiller seg ut. Men selv om man lager en unik logo selv, er det ikke alltid dette er noe man vil tjene på. Ta for eksempel denne:

Det er ikke lett å se ved første øyekast at det står Spectacle, med et par briller over som forstørrer litt av bokstavene.

Så vil jeg tro at de fleste vil velge å gå til den nederste av disse to.  Disse to er bare to tilfeldige eksempler, men de viser at en firmalogo er svært viktig for et firma. En profesjonell designet firmalogo kan fortelle at firmaet er en seriøs bedrift som tar kundene sine på alvor. Som satser på kvalitet, og gode kundeforhold. Et firma i oppstartfasen bør absolutt sette av penger til å få designet en skikkelig logo av profesjonelle designere. Det er mange fordeler ved å bruke et logo design til dette:

 • De er spesialister.
 • Du får flere valgmuligheter
 • Rask levering
 • 100 % fornøyd garanti
 • Lett å bestille online.

Tenk grundig gjennom hva du vil at ditt firma skal representere, og hva det skal signalisere til potensielle kunder. Ta kontakt med profesjonelle designere, og sammen vil dere komme frem til en firmalogo som passer perfekt for din bedrift. Det vil både du og bedriften tjene på i det lange løp.